بررسی منظم قندخون و پیشگیری از مبتلا شدن به دیابت
این دستگاه کارآمد گلوکومتر (glucometer) یا گلوکوز متر (Glucose meter) نام دارد. برای تعیین تخمینی غلظت گلوکز در خون به کار میرود. دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر یکی از اجزاء اصلی مانیتورنیگ قند در خانه برای بیماران دیابتی یا هیپوگلیسمی و حتی افراد عادی برای بررسی دوره ای قند خون خود مناسب می باشد. هنگام خرید، وسیله ای شبیه به خودکار، تعدادی سوزن و نوارهای کاغذی مخصوص همراه دستگاه تست قند خون، نیز به شما میدهند. یک قطره کوچک از خون که توسط سوزن زدن به پوست با یک سوزن لنست(Lancet) روی یک صفحه یکبار مصرف آزمایش قرار میگیرد. توسط دستگاه استفاده و قند خون به راحتی محاسبه میشود. لانست خونگیری وسیلهای یکبار مصرف سوزنی شکل که جهت ایجاد سوراخ بسیار کوچکی در پوست استفاده میشود و کاربرد پزشکی دارد. انواع مختلف این وسیله شامل: لانست معمولی (چهار وجهی)، لانست کتابی (دو وجهی) و سیفتی لانست میباشد.
مشاهده قیمت و خرید انواع دقیق ترین دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر
10نکته ضروری استفاده از دستگاه تست قند خون
1- به تاریخ انقضاء نوارهای کاغذی مخصوص توجه کنید.
2- دستگاه گلوکومتر را به خوبی تمیز کنید تا میزان قند خون شما را به درستی نشان دهد.
3- زمانی که میخواهید نواری را داخل دستگاه قرار دهید، به هیچ عنوان آن را خم نکنید.
4- قبل از برخورد انگشت با سوزن لانست، حتما دستهای خود را بشویید.
5-انگشت خود را به اندازه نیاز فشار دهید.
6-وقتی نوار کاغذی را داخل دستگاه قرار دادید، پس از مشاهده علامت قطره خون روی صفحه نمایش، قطره خون خود را روی نوار بچکانید.
7- به مقدار قطره خون روی نوار کاغذی مخصوص دقت کنید، نباید خیلی زیاد باشد.
8- برای کاهش درد نمونه گیری، هر بار جای نمونه گیری را تغییر دهید.
9- نوارهای کاغذی را دور از رطوبت نگهداری کنید.
10- پس از استفاده از دستگاه، نوارهای کاغذی استفاده شده و سوزن مورد استفاده را دور بیندازید.
و در نهایت عدد نمایش داده شده را یادداشت کنید و هنگام مراجعه به پزشک همراه خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: تمام آنچه که باید از ابزارهای پزشکی بدانید
میزان قند خون افراد سالم چقدر است؟
میزان قند خون افرادی که مبتلا به دیابت نیستند، باید به صورت ناشتا اندازهگیری شود و پایینتر از 100 میلیگرم در دسیلیتر باشد. اگر میزان قند خون فردی مدت زمان طولانی بیشتر از 126 باشد، فرد به دیابت مبتلا است و باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.
علاوه بر این، با بروز علائم بیماری دیابت مانند تکرر ادرار و کاهش وزن و قند خون بالاتر از 200 حتی یکبار مشاهده شود، او به دیابت مبتلا است و حتماً باید به پزشک مراجعه کند. همچنین، اگر فردی میزان قند خونش به صورت ناشتا بین 100 تا 126 باشد، مستعد بیماری دیابت می باشد. با این حال، نمیتوان به طور قطع نتیجه گرفت با وجود موارد ذکر شده فرد حتما دیابت دارد. این بیماری، یک بیماری مزمن است که باید توسط پزشک و آزمایشات پیشرفته تشخیص داده شود.
میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت چقدر است؟
افراد مبتلا به دیابت، باید میزان قند خون خود را بعد از 8 ساعت ناشتا بودن بررسی کنند(باید80 تا 130 باشد). علاوه بر این، میزان قند خون بعد از وعده غذایی باید حدود کمتر از 160 باشد. و همچنین قند خون فرد باردار که انسولین مصرف میکند، به صورت ناشتا باید بین 90 تا 95 باشد. (یک ساعت پس از وعده غذایی کمتر از 140 و دو ساعت پس از وعده غذایی کمتر از 120 باشد.)
میزان قند خون درفرد دیابتی، نباید کمتر از 70، 60 و یا 45 باشد، بسیار خطرناک است و حتماً باید خوراکی شیرین میل کند تا قند او به حالت عادی بازگردد. از میان علائم پائین بودن قند خون، میتوان به عرق کردن، ضربان قلب بالا، بیحال بودن، لرزش اندامها و تاری دید اشاره کرد.
چند نوع دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر در بازار وجود دارد؟
حدودأ 25 نوع دستگاه تست قند خون در بازار وجود دارد. تفاوت این دستگاهها در قیمت، نوارهای کاغذی، دقت اندازهگیری، مقدار خون مورد نیاز، سرعت اندازهگیری و توانایی ذخیره در حافظه است. در گذشته دستگاهها بسیار بزرگ و زمان زیادی برای تعیین میزان قند خون نیاز داشتند. در حال حاضر دستگاههایی مناسبی به بازار آمدهاند. به راحتی و در حدود چند ثانیه، میزان قند خون را نشان میدهند. همچنین بازه بیشتری ازقند خون حدودا 600 را نشان دهند.
بیشتر بخوانید:9 نکته ضروری برای خرید مناسب تجهیزات پزشکی (کارکرده، نو)
بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند باید به طور منظم، قند خون خود را کنترل کنند. این کار با استفاده از دستگاههای گلوکومتر بسیار راحتتر شده است. با استفاده از این دستگاهها، خیلی راحت میتوانید در خانه، میزان قند خون خود را مورد سنجش قرار دهید و در صورت بالا بودن آن، به پزشک مراجعه کنید. افرادی که به دیابت مبتلا نیستند نیز بهتر است از این دستگاهها استفاده کنند. هر کدام از ما ممکن است در آینده به دیابت مبتلا شویم و اگر خیلی زود آن را تشخیص دهیم، بهتر میتوانیم بیماری خود را کنترل کنیم. اگر فردی که دیابت ندارد، دو یا سه مرتبه، میزان قند خونش بالاتر از 126 باشد، باید به پزشک مراجعه کند. این دستگاهها از اهمیت بالایی برخوردارند و وجودشان در هر خانهای لازم است. شما میتوانید نمونههایی از این دستگاهها را در اینجا ببینید.